News

News

LEGO® for Nepal sponsored by xyztec

LEGO® for Nepal sponsored by xyztec

Lego for Nepal

De eerste uitwisseling in april 2018 van het project “LEGO® voor Nepal” gesponsord door xyztec was een geweldige ervaring met een nog groter resultaat.

Project “LEGO® voor Nepal”

Het project “LEGO® for Nepal” is onderdeel van Stichting Edulent en Volunteer Society Nepal. Het doel is om jongeren in Nepal kennis te laten maken met wetenschap, technologie, architectuur en wiskunde. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer jongeren in een vroeg stadium in aanraking komen met wetenschap en techniek, zij hier eerder interesse en talent voor ontwikkelen.

Het FIRST®LEGO®League team Casimir Tech uit Eindhoven nam deel aan dit eerste uitwisselingsprogramma. De studenten uit Nederland leerden de CBIA-studenten uit Nepal (Kathmandu) over het bouwen van robots, teamwork, programmeren en kernwaarden. Het project had niet alleen een aanzienlijke impact op de deelnemers, maar ook een positieve impact op de hele lokale gemeenschap waarin ze leven. De studenten uit Nepal hebben nu wekelijks een programmeerles.

Xyztec is er trots op deel te nemen aan dit project. Mogen toekomstige uitwisselingen de komende jaren nog succesvoller zijn.

Lego for Nepal
Search

Follow us on: 

© 2023 xyztec b.v.

Contact Us

Tom Haley